Svet
5153 ogledov

Zaradi medsosedskega spora ubita 11-letna deklica

Francoska policija EPA
V medsosedskem sporu v Bretanji na zahodu Francije je 71-letnik minuli konec tedna streljal na sosede in pri tem ubil enajstletno deklico. V incidentu sta bila ranjena tudi dekličina starša.

Strelec, sicer Nizozemec, je v soboto zvečer huje ranil dekličinega očeta, medtem ko življenje matere naj ne bi bilo ogroženo. Mlajša osemletna hčerka ki v streljanju ni bila poškodovana, je v šoku, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedala tožilka Carine Halley.

Incident se je zgodil v kraju Plonevez-du-Faou blizu mesta Quimper v Bretanji. Po navedbah lokalnih medijev, ki se sklicujejo na policijo, so bile žrtve člani britanske družine.

Domnevni povod naj bi bil večletni spor

Po prvih ugotovitvah se je upokojenec zvečer nenadoma pojavil s strelnim orožjem in večkrat streljal na družino, ki je bila na vrtu svoje hiše. Tik pred streljanjem sta se deklici igrali na gugalnici, medtem ko sta njuna starša pekla na žaru. Med streljanjem je mlajša deklica odhitela na pomoč k sosednji hiši, kjer je po poročanju francoskih medijev kričala, da je njena sestra mrtva.

Nizozemec in britanska družina naj bi bili že več let v sporu zaradi zemljišča, ki meji na obe posesti. Po streljanju se je strelec z ženo zaprl v svojo hišo, a sta se kasneje po poročanju AFP predala oblastem, ki so ju aretirale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:27 17.junij 2023.

    spor mejašev in to dve družini-priseljencev na francoskih tleh. Noro. Pa kaj je ljudem ? Namesto da proda nepremičnino in gre drugam, če mu sosedje najedajo živce. Morda bo pa res zapor bolj primeren prostor na starost.

  • Kmodri 16:32 14.junij 2023.

    Srbska bolezen se širi!