Zaradi različice delta ponovno številne omejitve

Foto: Epa
Foto: Epa
Sydney se sooča z novim izbruhom covida-19 zaradi zelo nalezljive različice delta. Uveden je lockdown do 9. julija. Okužbe so potrjene tudi že v drugih delih celine.
Oglej si celoten članek

Avstralsko največje mesto je zaradi izbruha delta različice v lockdownu vsaj do 9. julija. Potrjenih je bilo 128 primerov, mesto je v lockdownu do 9. julija. Manjše število pozitivnih okužb so zabeležili tudi na Severnem teritoriju, v Queenslandu in v Zahodni Avstraliji. To je prvič po mesecih, da so se primeri pojavili v več delih države hkrati, poroča BBC.

Oblasti so prepričane, da Avstralija vstopa v novo fazo pandemije z bolj nalezljivo različico delta, kar je privedlo do uvedbe lockdowna v mestih Sydney in Darwin ter omejitev v štirih zveznih državah. Razmere ostajajo najbolj zaskrbljujoče v največjem avstralskem mestu, kjer mora približno 5 milijonov prebivalcev ostati doma, številna podjetja in prizorišča pa so ponovno zaprta.

Vlada Novega Južnega Walesa je v nedeljo razširila območje lockdowna, da bi zajela ves Veliki Sydney, Modre gore, Osrednjo obalo in Wollongong. Premierka Novega Južnega Walesa Gladys Berejiklian je v ponedeljek poročala o 18 novih primerih, kar je manj kot 30 kot prejšnji dan. V zadnjih 24 urah je bilo testiranih skoraj 59 000 ljudi. Ob tem je opozorila na pripravljenost, da se številke znatno povečajo, ''saj se skoraj 100% prenosa zgodi znotraj gospodinjstev," je dejala.

Covid-19 Sydney v karanteni, širjenje različice delta

Potrjene okužbe v Queenslandu in na Severnem teritoriju so povezane z ljudmi, ki so se okužili kljub opravljeni hotelski karanteni.  Nova Zelandija je zaradi zadnjega izbruha vsaj do torka zaustavila svoj potovalni mehurček, v katerem potniki niso bili napoteni v karanteno. Avstralija je med pandemijo ohranila zelo nizke stopnje prenosa Covid zaradi politike zaprtih meja, stroge karantene in hitrih sistemov za testiranje in sledenje.

Letos v Avstraliji niso zabeležili smrtnih primerov zaradi covid-19, od začetka pandemije pa je bilo potrjenih 30 450 potrjenih primerov okužb in 910 smrti.

dezurni@zurnal24.si

Nove mutacije Različica delta vse bolj razširjena, tudi pri naših sosedih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:30 28. Junij 2021.

    Kaj pa alfa in omega Slovenska različica korona virusa ? ? ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.