Svet
3406 ogledov

Zaradi različice delta ponovno številne omejitve

Sydney Epa
Sydney se sooča z novim izbruhom covida-19 zaradi zelo nalezljive različice delta. Uveden je lockdown do 9. julija. Okužbe so potrjene tudi že v drugih delih celine.

Avstralsko največje mesto je zaradi izbruha delta različice v lockdownu vsaj do 9. julija. Potrjenih je bilo 128 primerov, mesto je v lockdownu do 9. julija. Manjše število pozitivnih okužb so zabeležili tudi na Severnem teritoriju, v Queenslandu in v Zahodni Avstraliji. To je prvič po mesecih, da so se primeri pojavili v več delih države hkrati, poroča BBC.

Oblasti so prepričane, da Avstralija vstopa v novo fazo pandemije z bolj nalezljivo različico delta, kar je privedlo do uvedbe lockdowna v mestih Sydney in Darwin ter omejitev v štirih zveznih državah. Razmere ostajajo najbolj zaskrbljujoče v največjem avstralskem mestu, kjer mora približno 5 milijonov prebivalcev ostati doma, številna podjetja in prizorišča pa so ponovno zaprta.

Vlada Novega Južnega Walesa je v nedeljo razširila območje lockdowna, da bi zajela ves Veliki Sydney, Modre gore, Osrednjo obalo in Wollongong. Premierka Novega Južnega Walesa Gladys Berejiklian je v ponedeljek poročala o 18 novih primerih, kar je manj kot 30 kot prejšnji dan. V zadnjih 24 urah je bilo testiranih skoraj 59 000 ljudi. Ob tem je opozorila na pripravljenost, da se številke znatno povečajo, ''saj se skoraj 100% prenosa zgodi znotraj gospodinjstev," je dejala.

Sydney Covid-19 Svet Sydney v karanteni, širjenje različice delta

Potrjene okužbe v Queenslandu in na Severnem teritoriju so povezane z ljudmi, ki so se okužili kljub opravljeni hotelski karanteni.  Nova Zelandija je zaradi zadnjega izbruha vsaj do torka zaustavila svoj potovalni mehurček, v katerem potniki niso bili napoteni v karanteno. Avstralija je med pandemijo ohranila zelo nizke stopnje prenosa Covid zaradi politike zaprtih meja, stroge karantene in hitrih sistemov za testiranje in sledenje.

Letos v Avstraliji niso zabeležili smrtnih primerov zaradi covid-19, od začetka pandemije pa je bilo potrjenih 30 450 potrjenih primerov okužb in 910 smrti.

dezurni@zurnal24.si

Nove mutacije Svet Različica delta vse bolj razširjena, tudi pri naših sosedih
Komentarjev 1
  • PaPajapopi 09:30 28.junij 2021.

    Kaj pa alfa in omega Slovenska različica korona virusa ? ? ?