Zaskrbljujoče: Američani po 28 letih spet v jedrske teste?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ameriška vladna administracija je razpravljala o tem, ali naj ZDA izvedejo prvo eksplozijo jedrskega testa od leta 1992 naprej.
Oglej si celoten članek

ZDA očitno razmišljajo o izvedbi prvega jedrskega testa po 28 letih. Novico o tem je razkril Washington Post, pri čemer so se v časniku sklicevali na visokega uradnika in dva nekdanja uradnika, ki sta bila z zadevo seznanjena.

Svet Kim Jong Un izvedel največji jedrski poskus doslej

Tema se je pojavila na sestanku visokih predstavnikov vodilnih agencij za nacionalno varnost po obtožbah uprave, da Rusija in Kitajska izvajata jedrske poskuse z nizko intenzivnostjo, poroča Washington Post. Na srečanju ameriške administracije ni bil sklenjen dogovor o izvajanju jedrskega poskusa.

Neverjetno Ameriški predsednik bi se orkanov lotil z jedrskim orožjem

Nazadnje naj bi bila sprejeta odločitev o drugih ukrepih kot odgovor na grožnjo Rusije in Kitajske, piše Washington Post. Ameriški uradniki za zdaj še niso bili na voljo za komentar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:07 24. Maj 2020.

    (Indija,Pakistan,Kitajska,...).Ko sem rekel,da bi ZDA potegnila krajšo in sicer v razmerju 75% - 25% do 80% - 20%.Zdaj,če bi spopad …

  • 09:56 24. Maj 2020.

    Kdor je to izumil,ni v dobro ljudi.To so hudičevo dela.Zdaj,mislim da bi v primeru takega spopada ZDA potegnila krajši konec,neglede …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.