Svet
1139 ogledov

Zaskrbljujoče: Američani po 28 letih spet v jedrske teste?

Jedrska bomba Shutterstock
Ameriška vladna administracija je razpravljala o tem, ali naj ZDA izvedejo prvo eksplozijo jedrskega testa od leta 1992 naprej.

ZDA očitno razmišljajo o izvedbi prvega jedrskega testa po 28 letih. Novico o tem je razkril Washington Post, pri čemer so se v časniku sklicevali na visokega uradnika in dva nekdanja uradnika, ki sta bila z zadevo seznanjena.

Kim Džong Un Svet Kim Jong Un izvedel največji jedrski poskus doslej

Tema se je pojavila na sestanku visokih predstavnikov vodilnih agencij za nacionalno varnost po obtožbah uprave, da Rusija in Kitajska izvajata jedrske poskuse z nizko intenzivnostjo, poroča Washington Post. Na srečanju ameriške administracije ni bil sklenjen dogovor o izvajanju jedrskega poskusa.

Donald Trump Neverjetno Svet Ameriški predsednik bi se orkanov lotil z jedrskim orožjem

Nazadnje naj bi bila sprejeta odločitev o drugih ukrepih kot odgovor na grožnjo Rusije in Kitajske, piše Washington Post. Ameriški uradniki za zdaj še niso bili na voljo za komentar.

Komentarjev 2
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 10:07 24.maj 2020.

    (Indija,Pakistan,Kitajska,...).Ko sem rekel,da bi ZDA potegnila krajšo in sicer v razmerju 75% - 25% do 80% - 20%.Zdaj,če bi spopad potekal še preko Evrope,mislim da bi Rusi "užgali" še po Londonu.Posledice detonacije v ZDA in Rusiji bi močno čutili v ...prikaži več Evropi in sicer v minutah bi se naglo začelo ohlajati ozračje,v poletnih mesecih bi iz sončnega vremena se naenkrat pooblačilo in začelo snežiti... .Tako en mau moje mnenje.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 09:56 24.maj 2020.

    Kdor je to izumil,ni v dobro ljudi.To so hudičevo dela.Zdaj,mislim da bi v primeru takega spopada ZDA potegnila krajši konec,neglede na strategijo.Rusija je večja država z manj ljudmi. Američani pa imajo veliko večmilijonskih "dragih" mest(infrastruktura...).E,zdaj Rusi bi bazirali verjetno,da bi ...prikaži več se "neopazno" čim bolj približali obali vzhodni obali ZDA(podmornice) + hipersonične rakete po zraku... .Po zahodni obali so pa tudi ZDA strateško na slabšem,ker bi mogli prebiti tudi Ruske zaveznike,