Zavrnila cepljenje, ostala brez skrbništva nad sinom

Foto: Epa Cepljenje proti covidu-19.
Foto: Epa Cepljenje proti covidu-19.
Mama je kritizirala sodnika, za katerega pravi, da ji je odvzel pravice do obiska svojega otroka, ker ni bila cepljena proti covid-19.
Oglej si celoten članek

V prvem tovrstnem primeru v ZDA je sodnik določil, da mama Rebecca Firlit ne sme imeti stika s svojim 11-letnim sinom, dokler ne prejme cepiva proti covid-19, poroča FOX News 32.

Firlitova in njen nekdanji mož sta si do nedavnega delila skrbništvo za svojega 11-letnega sina. 10. avgusta se je par preko video povezave soočil na sodišču. Med zaslišanjem naj bi sodnik James Shapiro vprašal Firlitovo, ali je bila cepljena. Sodniku je povedala, da ne, saj se je njeno telo v preteklosti na cepiva, ki jih je prejela, odzvalo slabo.

Zdravje Vodja BioNTecha: "V tem trenutku imamo dobre podatke"

Stik le preko telefona

Kot poročajo ameriški mediji ji je zato sodnik Shapiro Firlit odvzel starševstvo nad sinom, in sicer za čas, dokler se ne cepi. Firlitova je povedala, da se od takrat naprej lahko s sinom pogovarja le po telefonu in preko video klicev, ne pa tudi osebno.

Foto: Profimedia AstraZeneca cepivo

"Sina pogrešam bolj kot karkoli drugega. Bilo je zelo težko. Od 10. avgusta ga nisem videla," je za FOX 32 News povedal Firlitova.
Mati je prepričana, da ji sodnik ne bi smel preprečiti stika s sinom, ker še ni cepljena.

zda Pfizerjevo cepivo dobilo dokončno potrdilo

"Mislim, da je to narobe. Mislim, da gre za deljenje družin. In mislim, da ni v interesu mojega sina, da bi bil stran od matere," je dejala.

Zdravje Škandal: Je več kot 8500 ljudi namesto cepiva dobilo fiziološko raztopino?

Odvetnica mame, Annette Fernholz je prepričana, da je sodnik prekoračil svoja pooblastila, še posebej zato, ker oče med obravnavo ni nikoli izpostavil njenega statusa cepljenja.

Vsak otrok mora biti varen

Jeffrey Leving, odvetnik dečkovega očeta, je za Fox 32 News pojasnil, da je presenečen nad Shapirovo odločitvijo, vendar jo podpira, saj vse več otrok trpi zaradi hudih simptomov in celo umre zaradi covid-19.

Foto: Profimedia sodišče kladivo obsodba sodnik

"Otroci so umrli zaradi koronavirusa. Mislim, da bi moral biti vsak otrok varen. Strinjam se, da bi morala biti mati cepljena," je dejal Leving.

Kontaminacija cepiva Kontaminacija cepiva Moderna? Na NIJZ čakajo odgovor proizvajalca

Leving je še prepričan, da bo odločitev vplivala tudi na druge obravnave o skrbništvu nad otroki. Ameriški mediji pišejo, da ni jasno, ali se bo Firlitova zdaj cepila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 12:50 29. Avgust 2021.

    Pravilno. Ne sme vsak omejenec skrbeti za otroke. Otroci ne smejo biti žrtve svojih neuravnovešenih staršev!

  • 08:37 29. Avgust 2021.

    zgodbica za lahko noč

  • 08:08 29. Avgust 2021.

    Tako izgleda prostovoljno cepljenje v deželi demokracije! 😱🙃😢

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.