Zdravniki spregovorili o zdravstvenem stanju Trumpa

Foto: Epa
Foto: Epa
Ameriški predsednik Donald Trump, ki je v petek potrdil okužbo s koronavirusom, je bil zaradi povišane telesne temperature premeščen v vojaško bolnišnico. Po navedbah televizijske hiše CNN je imel težave tudi z dihanjem. Zdravniki so pojasnili, v kakšnem zdravstvenem stanju je ameriški predsednik.
Oglej si celoten članek

Donald Trump je pred prihodom v bolnišnico tvitnil: "V redu sem. Hvala vsem."

Trumpa so v bolnišnici začeli zdraviti z zdravilom Remdesivir, ki je v prvi vrsti namenjen zdravljenju ebole, izkazalo pa se je, da je sorazmerno učinkovit tudi pri zdravljenju koronavirusa. Zdravnik dr. Sean Conley je na tiskovni konferenci v bolnišnici Walter Reed podal najnovejše informacije o stanju Donalda Trumpa: "Predsednik se danes zjutraj počuti zelo dobro." 

Foto: Epa Donalda Trumpa odpeljali v bolnišnico

Covid-19 Dokazana neverjetna resnica glede Trumpa in korone

"Odločitev o prevozu predsednika v bolnišnico je bila sprejeta iz previdnosti. Zelo smo zadovoljni s predsednikovim napredkom. Včeraj je imel šibek kašelj in je bil utrujen, a ti simptomi so zdaj šibkejši," so zapisali v sporočilu za javnost.

Covid-19 Trumpa so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico

"Spremljamo njegovo delovanje srca in ledvic, vse je v redu. Predsednik nima težav z dihanjem, je dobro razpoložen, kisika ne prejema. Povedal nam je, da se v tem trenutku čuti pripravljenega za odhod domov," so še povedali zdravniki in dodali, da je Trump prejel Remdesivir in da nameravajo nadaljevati terapijo. Dodali so še, da predsednik v zadnjih 24 urah ni imel povišano telesno temperaturo.

Po poročanju CNN in Washington Posta, ki se zanašata na neimenovan vir blizu predsednika, ki je želel ostati anonimen, Trump še ni na poti do popolnega okrevanja. Kisik naj bi prejel že v Beli hiši, zadnjih 24 ur naj bi bil v zelo slabem stanju, ključnih za razvoj bolezni pa naj bi bilo naslednjih 48 ur. CNN zahteva pojasnila Bele hiše.

Foto: Epa Donalda Trumpa odpeljali v bolnišnico

Okužba Trumpa Kaos v ZDA. Številne špekulacije, vprašanja, kaj bo z volitvami ...

Zdravniki na vprašanja novinarjev, kdaj bo Trump zapustil bolnišnico, niso mogli odgovoriti. "Najbolj kritičnih je prvih 10 dni po okužbi. Za zdaj kaže zelo dobro, vendar še ne želimo napovedovati, kdaj bo izpuščen iz bolnišnice. Ne želim ugibati, a za zdaj vse kaže, da mu ne bo treba prejemati kisika," je dejal Conley in dejal, da tudi v preteklih dneh ni prejemal kisika. "Imel je blag kašelj, malenkost povišano temperaturo in kar je najpomembnejše, čutil je utrujenost. Nikoli ni imel težav z dihanjem," še pravi zdravnik in dodaja, da 74 letni Trump nima holesterola in nima težav s krvnim tlakom.

Privlačna kot magnet Kdo je lepotica, ki naj bi okužila Trumpa?

Na vprašanje, zakaj so ga sploh prepeljali v bolnišnico, je zdravnik dejal, "ker je predsednik ZDA". Na vprašanje, zakaj Melanije niso prepeljali v bolnišnico, pa je dejal, da je ni treba hospitalizirati.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 01:02 4. Oktober 2020.

    Mja, CNNu je pa res za verjet, ko je govora o Trumpu.

  • 21:45 3. Oktober 2020.

    Nima horesterola,nima povisanega tlaka 👍. 🐑🐑🐑 seveda verjamejo.

  • 21:31 3. Oktober 2020.

    UPAM, DA GA ZDRAVIJO Z DEZINFEKCIJSKIM SREDSTVOM IN VAREKINO! To je njegov recept za preživetje!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.