Ženska umrla po zastrupitvi s hrano

Foto: Profimedias slabost, slabo počutje, glavobol
Po večerji v restavraciji Riff, ki je nagrajena z eno Michelinovo zvezdico, se je ženska zastrupila s hrano in naslednji dan umrla.
Oglej si celoten članek

46-letna ženska, ki si je skupaj z možem in sinom v restavraciji Riff v Valencii privoščila obrok, je v zgodnjih jutranjih urah nedelje umrla zaradi zastrupitve s hrano.

Zdravstvena inšpekcija je nato poiskala še 75 drugih ljudi, ki so v restavraciji jedli med 13 in 16. februarjem in 29 jih je potrdilo, da so se zastrupili s hrano.

Za razliko od ženske, ki je umrla, so ostali imeli le blažje oblike zastrupitve, najbolj pogosto je bilo bruhanje.

Inšpekotrji so restavracijo obiskali v ponedeljek, 18. februarja, a niso našli razlage, zakaj so je toliko ljudi zastrupilo s hrano. Vzorci jedi, ki so bili del menija, so bili poslani v analizo.

Predstavnica ministrstva za zdravje v Valencii ni želela komentirati poročanja, da so za zastrupitev krive nekatere gobe, saj želi počakati, kaj bodo pokazali rezultati preiskav.

Glavni kuhar in lastnik restvaracije, Bernd H Knöller, je izrazil globoko obžalovanje in dodal, da sodeluje z regionalnimi zdravstvenimi inšpektorji, da čimprej ugotovijo, kaj se je zgodilo.

Riff, ki ima eno Michelinovo zvezdico, je znana kot restavracija, ki ponuja inovativno kuhinjo, ki temelji na najbolj kakovostnih in lokalnih izdelkih, s katerimi ustvarijo čudovite kulinarične kombinacije in zanimive menije.

koroška Večje število zastrupitev s hrano

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.