Svet
2270 ogledov

Ženska umrla po zastrupitvi s hrano

slabost, slabo počutje, glavobol Profimedias
Po večerji v restavraciji Riff, ki je nagrajena z eno Michelinovo zvezdico, se je ženska zastrupila s hrano in naslednji dan umrla.

46-letna ženska, ki si je skupaj z možem in sinom v restavraciji Riff v Valencii privoščila obrok, je v zgodnjih jutranjih urah nedelje umrla zaradi zastrupitve s hrano.

Zdravstvena inšpekcija je nato poiskala še 75 drugih ljudi, ki so v restavraciji jedli med 13 in 16. februarjem in 29 jih je potrdilo, da so se zastrupili s hrano.

Za razliko od ženske, ki je umrla, so ostali imeli le blažje oblike zastrupitve, najbolj pogosto je bilo bruhanje.

Inšpekotrji so restavracijo obiskali v ponedeljek, 18. februarja, a niso našli razlage, zakaj so je toliko ljudi zastrupilo s hrano. Vzorci jedi, ki so bili del menija, so bili poslani v analizo.

Predstavnica ministrstva za zdravje v Valencii ni želela komentirati poročanja, da so za zastrupitev krive nekatere gobe, saj želi počakati, kaj bodo pokazali rezultati preiskav.

Glavni kuhar in lastnik restvaracije, Bernd H Knöller, je izrazil globoko obžalovanje in dodal, da sodeluje z regionalnimi zdravstvenimi inšpektorji, da čimprej ugotovijo, kaj se je zgodilo.

Riff, ki ima eno Michelinovo zvezdico, je znana kot restavracija, ki ponuja inovativno kuhinjo, ki temelji na najbolj kakovostnih in lokalnih izdelkih, s katerimi ustvarijo čudovite kulinarične kombinacije in zanimive menije.

(Foto: Shutterstock) koroška Slovenija Večje število zastrupitev s hrano
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.