Zgroženi Abramovič vprašal: "Ali bom umrl?"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na dan so prišle nove podrobnosti domnevne zastrupitve pogajalcev.
Oglej si celoten članek

Pred nekaj dnevi se je v Kijevu odvila etapa mirovnih pogajanj med ukrajinsko in rusko stranjo, udeležil se jih je tudi oligarh Roman Abramovič. Po sestanku je Wall Street Journal poročal, da so Abramovič in ukrajinski pogajalci kazali znake zastrupitve.

Po poročilih WSJ so imeli rdeče in razdražene oči, koža na rokah in obrazu se jim je luščila. Te simptome so potrdili tudi iz Abramovičevega tabora.

Pozor Grozljivi posnetki. To je po odhodu Rusov ostalo od mesta.

Novica je bila v Rusiji in ZDA sprejeta s skepso. "Obveščevalne službe močno namigujejo, da je šlo za nekaj drugega, ne za zastrupitev," je vir iz Pentagona zaupal agenciji Reuters.

Vse skupaj je naredilo močan vtis na Abramoviča. Lastnik nogometnega kluba Chelsea je zdravnika, ki ga je pregledoval, vprašal, če umira. To informacijo je za New York Times potrdila oseba, ki je prisostvovala omenjenemu pregledu.

Med tistimi, ki vztrajajo pri trditvah o zastrupitvi, je nizozemsko združenje raziskovalnih novinarjev Bellingcat, specializirano za preverjanje verodostojnosti informacij.

"Strokovnjaki, ki so pregledali Abramoviča in ukrajinske pogajalce so dejali, da sta bila tip in doza strupa preslabotna, da bi ogrozila življenja in da je bila namera verjetno zgolj prestrašiti žrtve," so zapisali pri Bellingcatu.

Svet Ruske sile se premeščajo iz Kijeva. Ukrajina svari, da ne gre za umik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.