Svet
15969 ogledov

Grozljivi posnetki. To je po odhodu Rusov ostalo od mesta.

Irpin uničenje Epa
Predmestje Kijeva je utrpelo veliko škode.

V torek so ukrajinske oblasti sporočile, da so Ruse pregnale iz Irpina - zahodnega predmestja Kijeva. V tem mestu so dolgo potekali boji, saj je ključen za dostop do prestolnice.

Trostjanec. Svet Ruske sile se premeščajo iz Kijeva. Ukrajina svari, da ne gre za umik.

Irpin, ki leži na bregovih istoimenske reke, je po popisu iz leta 2020 štel 60.000 prebivalcev. V zadnjih tednih je v luči silovitih spopadov postal mesto duhov.

Ruske sile so se na začetku tedna umaknile iz Irpina in številne snemalne ekipe so v svet poslale podobe vojnega uničenja. Porušene stavbe in mostovi, poškodovane ceste, mrtvi civilisti na ulicah. To je slika tega nekoč živahnega predmestja.

Ruska vojska ohranja nadzor nad območjem severno od prestolnice, kjer ima še dovolj zalog in vojaških enot. Spopadi na tem območju in tudi v drugih delih države se nadaljujejo. 

Razmere po besedah ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega ostajajo "zelo težke" v okolici mest Černigiv, Sumi in Harkov, pa tudi v regiji Donbas in na jugu Ukrajine.

Eksplozije v Rusiji Vojna Svet Eksplozije v Rusiji
Komentarjev 32
  • milan41 22:35 31.marec 2022.

    Vsem , ki vam še kaj ni jasno imate tu Britanskega novinarja , ki vam bo povedal resnico !! https://www.youtube.com/watch?v=PVeQFh-wDMU

  • Janez11 13:51 30.marec 2022.

    Admin . izbriši račun jozicamurn, ker gre za očitno rusko propagando , ki jo širi RT in Sputnik , ki so v lastništvu Putinovih oligarhov , ti imajo tudi lastno vojsko za širjenje propagande preko botov. Za vse odgovore na ...prikaži veča dezinformacije , ki jih širijo proruski in prosrbski boti si oglejte spletno stran https://euvsdisinfo.eu/a-guide-to-deciphering-pro-kremlin-disinformation-around-putins-war/

  • nostradamus 13:37 30.marec 2022.

    vsem podpornikom in rusofilom naj povem samo tole racun za vojno v ukrajini bo izstavljen ruskemu narodu pa verjemite da ne bo majhen boste tudi takrat solidarni z agresorjem in boste iz svojega zepa kaj dodali zivite v evropi hoteli ...prikaži več smo EU hoteli smo nato zivljenje brez meja in carin prost pretok blaga in kapitala ne razumem ce vam je rusija intimna opcija zakaj niste odsli tja baje so place super volitve so regularne tudi zivljenje jev oh in sploh da o demokraciji ne govorim ???

Sorodne novice