Dobila bolniški dopust za psa

Foto: Profimedia
Ker je pes zbolel, je ženska dobila bolniški dopust.
Oglej si celoten članek

Italijanki so odobrili bolniški dopust, ker je zbolel njen pes. Pravico do bolniškega dopusta je zahtevala na sodišču, saj je bila prepričana, da je upravičena do dveh dni za nego psa, piše The Independent.. 

Njeni odvetniki so se sklicevali na stroge italijanske zakone, ki predvidevajo globo do 10.000 evrov za lastnike, ki ne poskrbijo za živali. 

Ne zamudite! Ne boste verjeli, kaj vse vključuje cena za cepljenje psa

Sodnik je njene argumente sprejel in delodajalcu naročil, da dva dni, ki jih je porabila za nego psa, šteje kot bolniški dopust, saj je šlo za odsotnost zaradi "resnih oziroma družinskih razlogov". 

Predsednik ene največjih organizacij za pravice živali LAV Gianluca Felicetti je dejal, da je sodba korak do tega, da bodo ljubljenčki priznani kot "družinski člani". "Zdaj se bodo lahko ljudje z ustreznim veterinarskim dokazilom sklicevali na to sodbo," je pojasnil Felicetti. 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.