Dvojčka pande: Plezala tudi na najvišje veje

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Mama Yang Yang je ob prežvekovanju bambusa budno pazila na svoja malčka, ki sta splezala tudi na najvišje veje.
Oglej si celoten članek

Dvojčka velike pande Fu Feng in Fu Ban sta se v ponedeljek skupaj z mamo Yang Yang prvič odpravila v zunanji del ograde dunajskega živalskega vrta in s številnimi vragolijami navduševala obiskovalce, so danes sporočili s predstavništva mesta Dunaj Eurocomm-PR.

"Dvojčka sta sedaj stara že skoraj sedem mesecev in sta v notranji ogradi dokazala, da sta pri plezanju že precej spretna. Zdaj, ko je vreme primerno, ju spustimo tudi v zunanjo ogrado," je povedala direktorica živalskega vrta Schönbrunn Dagmar Schratter.

Dvojčka pande sta brez strahu začela z raziskovanjem zunanjega dela svojega domovanja. Mama Yang Yang je ob prežvekovanju bambusa budno pazila na svoja malčka, ki sta splezala tudi na najvišje veje. Iz varnostnih razlogov so skrbniki iz bazena celo spustili vodo. Zunaj sta preživela tri ure.

Foto: Youtube Pandi Dunaj Mladička pande sta se skotila 7. avgusta lani. Ker ju je njuna mama tako dobro skrivala v svojem kožuhu, so skrbniki sprva mislili, da je živalski vrt bogatejši le za enega stanovalca.

Dunajskemu živalskemu vrtu je zaenkrat edinemu v Evropi po naravni poti uspelo uspešno pariti velike pande.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.