Vizita za živali > Novice
36 ogledov

Dvojčka pande: Plezala tudi na najvišje veje

Dvojčka pande Dunaj Youtube
Mama Yang Yang je ob prežvekovanju bambusa budno pazila na svoja malčka, ki sta splezala tudi na najvišje veje.

Dvojčka velike pande Fu Feng in Fu Ban sta se v ponedeljek skupaj z mamo Yang Yang prvič odpravila v zunanji del ograde dunajskega živalskega vrta in s številnimi vragolijami navduševala obiskovalce, so danes sporočili s predstavništva mesta Dunaj Eurocomm-PR.

"Dvojčka sta sedaj stara že skoraj sedem mesecev in sta v notranji ogradi dokazala, da sta pri plezanju že precej spretna. Zdaj, ko je vreme primerno, ju spustimo tudi v zunanjo ogrado," je povedala direktorica živalskega vrta Schönbrunn Dagmar Schratter.

Dvojčka pande sta brez strahu začela z raziskovanjem zunanjega dela svojega domovanja. Mama Yang Yang je ob prežvekovanju bambusa budno pazila na svoja malčka, ki sta splezala tudi na najvišje veje. Iz varnostnih razlogov so skrbniki iz bazena celo spustili vodo. Zunaj sta preživela tri ure.

Pandi Dunaj  | Avtor: Youtube Youtube
Mladička pande sta se skotila 7. avgusta lani. Ker ju je njuna mama tako dobro skrivala v svojem kožuhu, so skrbniki sprva mislili, da je živalski vrt bogatejši le za enega stanovalca.

Dunajskemu živalskemu vrtu je zaenkrat edinemu v Evropi po naravni poti uspelo uspešno pariti velike pande.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.