Ima psička vnetje mehurja?

Foto: EPA
Foto: EPA
Bralko skrbi, ker psička težko zadržuje urin in se polula tudi v naročju.
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Imam mladičko yorkija, psička je stara pol leta in ni še sterilizirana. Bojim pa se, da ima vnet mehur. Prej je lahko zdržala celo noč brez lulanja. Zdaj pa ne več in se kar polula enkrat na noč.  Nekaj časa nazaj sem jo imela v naročju (pred tem sva bili zunaj in je lulala) in se mi je polulala kar v naročje. Tako se mi pogosto kar polula v boks, v njeno torbico ... Ves čas jo dajem ven, da se polula, a ji pogosto uteče, ko ji ne bi smelo. Drugače je ješča, igriva, nič jo ne boli, če jo pritisnem na spodnji del trebuška. Je res vnetje mehurja? 

Odgovarja dr. vet. med. Iris Selan s Klinike Tristokosmatih

Pozdravljeni!
 
Znaki, ki jih opisujete, lahko kažejo na vnetje sečil. Nič niste napisali, koliko psička popije, če je mogoče vzrok tudi večja popita količina vode, kako zadrži lulanje čez dan, koliko sta zunaj v tem hladnem vremenu, jo imate oblečeno ali slečeno ...
 
Za dokončno potrditev predvidevanj in za diagnozo, je potreben pregled pri veterinarju, ki bo pogledal urin, po potrebi naredil ultrazvok. Na osnovi izvida  določimo tudi morebiti potrebno terapijo z antibiotiki.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.