Vizita za živali > Svetovalnica
201 ogledov

Ima psička vnetje mehurja?

Pes EPA
Bralko skrbi, ker psička težko zadržuje urin in se polula tudi v naročju.

Vprašanje: Imam mladičko yorkija, psička je stara pol leta in ni še sterilizirana. Bojim pa se, da ima vnet mehur. Prej je lahko zdržala celo noč brez lulanja. Zdaj pa ne več in se kar polula enkrat na noč.  Nekaj časa nazaj sem jo imela v naročju (pred tem sva bili zunaj in je lulala) in se mi je polulala kar v naročje. Tako se mi pogosto kar polula v boks, v njeno torbico ... Ves čas jo dajem ven, da se polula, a ji pogosto uteče, ko ji ne bi smelo. Drugače je ješča, igriva, nič jo ne boli, če jo pritisnem na spodnji del trebuška. Je res vnetje mehurja? 

Odgovarja dr. vet. med. Iris Selan s Klinike Tristokosmatih

Pozdravljeni!
 
Znaki, ki jih opisujete, lahko kažejo na vnetje sečil. Nič niste napisali, koliko psička popije, če je mogoče vzrok tudi večja popita količina vode, kako zadrži lulanje čez dan, koliko sta zunaj v tem hladnem vremenu, jo imate oblečeno ali slečeno ...
 
Za dokončno potrditev predvidevanj in za diagnozo, je potreben pregled pri veterinarju, ki bo pogledal urin, po potrebi naredil ultrazvok. Na osnovi izvida  določimo tudi morebiti potrebno terapijo z antibiotiki.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.