Izgubljen v Španiji, najden v Nemčiji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Labradorec Tuto se je izgubil na severu Španije. Kako je pristal v Nemčiji, ostaja neznanka.
Oglej si celoten članek

Štiriletni labradorec Tuto se je septembra lani izgubil v bližini plaže Verdicio v Asturiji – avtonomni skupnosti na severu Španije. Njegovi lastniki – družina Heres je njegovo izginotje takoj prijavila in ga vse od takrat ni prenehala iskati.

Mesec dni kasneje, so na presenečenje vseh Tutoja našli v Nemčiji. Nek moški ga je pobral ob avtocesti in ga odpeljal k veterinarju. Nihče ne ve, kako je pes pristal dva tisoč kilometrov stran od doma. "Ker pes ne govori, ne bomo nikoli vedeli, kaj se je zgodilo v resnici," so dejali lastniki za argentinski časnik Clarin.

Rešili sta ga dve Nemki

Zahvaljujoč mikročipu, ki ga je imel izgubljeni štirinožec, so lahko veterinarji locirali njegovo družino. Sprva niso vedeli, kako ga poslati nazaj v Španijo, a sta zagato rešili dve Nemki, ki sta se za novo leto odpravljali na zabavo na Iberski polotok in sta ob tem Tutoja predali lastnikom.

Po dolgi, 20-urni, poti je bil kuža ponovno v objemu svojih lastnikov. "Zmešalo se mu je od veselja. Kar ni vedel, kam bi šel," je povedala Raquel Heres. Ob tem je dodala, da je bila njegova vrnitev najlepše božično darilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.