Vizita za živali > Novice
27 ogledov

Izgubljen v Španiji, najden v Nemčiji

Pasja šapa Profimedias
Labradorec Tuto se je izgubil na severu Španije. Kako je pristal v Nemčiji, ostaja neznanka.

Štiriletni labradorec Tuto se je septembra lani izgubil v bližini plaže Verdicio v Asturiji – avtonomni skupnosti na severu Španije. Njegovi lastniki – družina Heres je njegovo izginotje takoj prijavila in ga vse od takrat ni prenehala iskati.

Mesec dni kasneje, so na presenečenje vseh Tutoja našli v Nemčiji. Nek moški ga je pobral ob avtocesti in ga odpeljal k veterinarju. Nihče ne ve, kako je pes pristal dva tisoč kilometrov stran od doma. "Ker pes ne govori, ne bomo nikoli vedeli, kaj se je zgodilo v resnici," so dejali lastniki za argentinski časnik Clarin.

Rešili sta ga dve Nemki

Zahvaljujoč mikročipu, ki ga je imel izgubljeni štirinožec, so lahko veterinarji locirali njegovo družino. Sprva niso vedeli, kako ga poslati nazaj v Španijo, a sta zagato rešili dve Nemki, ki sta se za novo leto odpravljali na zabavo na Iberski polotok in sta ob tem Tutoja predali lastnikom.

Po dolgi, 20-urni, poti je bil kuža ponovno v objemu svojih lastnikov. "Zmešalo se mu je od veselja. Kar ni vedel, kam bi šel," je povedala Raquel Heres. Ob tem je dodala, da je bila njegova vrnitev najlepše božično darilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.