Kaj morate vedeti pred nakupom agame

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ste vedeli, da so agame zelo družabne živali in imajo zato zelo rade družbo?
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Pozdravljeni! Rad bi kupil bradato agamo. Kaj svetujete - naj kupim eno ali dve, kje naj ju kupim, koliko stari in kaj potrebujem imeti doma še pred nakupom? Kakšna je približna cena agame? S čim jih hranim? 

Odgovarja Aleš Abram z Društva za ljubitelje eksotičnih živali BIOEXO

Jaz vedno priporočam, naj ljudje ne kupijo samo ene agame, ampak vedno vsaj dve. To družabne živali in so žalostne, če so same.

Glede hrane kot mladiči jedo 80 odstotkov žive hrane kot so črički ali kobilice in 20 odstotkov rastlinske hrane. Ko odrastejo, pa večji odstotek rastlinske in manjši odstotek žive hrane. Vedno priporočam, da se eksotične živali kupijo pri rejcih, kjer dobiš tudi potrdilo o izvoru, načeloma je pa vseeno koliko je stara.

"Normalne" cene  so okoli 40 evrov na eno žival, seveda je pa treba imeti pred tem opremljen terarij. Priporočam, da se oseba pred nakupom dobro pozanima na različnih spletnih straneh glede njihovih potreb. Več o bradatih agamah si lahko preberete tudi v spodnjem članku.

Priljubljene agame Na prvi pogled nevarne, v resnici prijazne živali

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.