Vizita za živali > Svetovalnica
1203 ogledov

Kaj morate vedeti pred nakupom agame

agama Shutterstock
Ste vedeli, da so agame zelo družabne živali in imajo zato zelo rade družbo?

Vprašanje: Pozdravljeni! Rad bi kupil bradato agamo. Kaj svetujete - naj kupim eno ali dve, kje naj ju kupim, koliko stari in kaj potrebujem imeti doma še pred nakupom? Kakšna je približna cena agame? S čim jih hranim? 

Odgovarja Aleš Abram z Društva za ljubitelje eksotičnih živali BIOEXO

Jaz vedno priporočam, naj ljudje ne kupijo samo ene agame, ampak vedno vsaj dve. To družabne živali in so žalostne, če so same.

Glede hrane kot mladiči jedo 80 odstotkov žive hrane kot so črički ali kobilice in 20 odstotkov rastlinske hrane. Ko odrastejo, pa večji odstotek rastlinske in manjši odstotek žive hrane. Vedno priporočam, da se eksotične živali kupijo pri rejcih, kjer dobiš tudi potrdilo o izvoru, načeloma je pa vseeno koliko je stara.

"Normalne" cene  so okoli 40 evrov na eno žival, seveda je pa treba imeti pred tem opremljen terarij. Priporočam, da se oseba pred nakupom dobro pozanima na različnih spletnih straneh glede njihovih potreb. Več o bradatih agamah si lahko preberete tudi v spodnjem članku.

biexo Priljubljene agame Vizita za živali Na prvi pogled nevarne, v resnici prijazne živali

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.