Kako lahko pes pomaga

Z javnostjo je delila intimen trenutek, da svetu pokaže, kako izgleda meltdown oziroma zlom in kako lahko pes pri tem pomaga.
Oglej si celoten članek

Danielle Jacobs je pred dvema tednoma na Youtube in Imgur objavila video, ki prikazuje zvestobo njenega psa pomočnika. Danielle namreč trpi za lažjo obliko avtizma Aspergerjevim sindromom, na posnetku pa doživi tako imenovani meltdown oziroma zlom.

Pes pomočnik 

Med napadom se udarja celo po glavi, vztrajen kuža pa ji pomaga, da se pomiri in ga na koncu objame. Čustven video, ki si ga je ogledalo že več kot dva milijona ljudi, prikazuje kako lahko pes olajša življenje in izkazuje nesebično ljubezen. Komentarji pod posnetkom so pozitivni, številni pravijo, da se tudi njihov pes podobno odziva na zlome. Čestitajo ji, ker je tako intimen trenutek delila z javnostjo.

Aspergerjev sindrom velja za lažjo obliko avtizma, osebe imajo lahko normalne intelektualne sposobnosti in so povprečno inteligentne. Imajo pa težave pri komunikaciji, zato težko sklepajo nova prijateljstva. Trenutno zbiramo denar za prvega psa pomočnika v Sloveniji za avtista. Zbiramo pa ga za šestletna dvojčka s težko obliko avtizma, ki bi jim takšen pes spremenil življenje.  

Več o zgodbi družinice avtističnih dvojčkov preberite tukaj: 

Sanja o glasu svojih avtističnih dvojčkov

Preberite še:

Pes pomočnik bi jim spremenil življenje

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.