Vizita za živali
45 ogledov

Kako lahko pes pomaga

Zlom Youtube
Z javnostjo je delila intimen trenutek, da svetu pokaže, kako izgleda meltdown oziroma zlom in kako lahko pes pri tem pomaga.

Danielle Jacobs je pred dvema tednoma na Youtube in Imgur objavila video, ki prikazuje zvestobo njenega psa pomočnika. Danielle namreč trpi za lažjo obliko avtizma Aspergerjevim sindromom, na posnetku pa doživi tako imenovani meltdown oziroma zlom.

Pes pomočnik 

Med napadom se udarja celo po glavi, vztrajen kuža pa ji pomaga, da se pomiri in ga na koncu objame. Čustven video, ki si ga je ogledalo že več kot dva milijona ljudi, prikazuje kako lahko pes olajša življenje in izkazuje nesebično ljubezen. Komentarji pod posnetkom so pozitivni, številni pravijo, da se tudi njihov pes podobno odziva na zlome. Čestitajo ji, ker je tako intimen trenutek delila z javnostjo.

Aspergerjev sindrom velja za lažjo obliko avtizma, osebe imajo lahko normalne intelektualne sposobnosti in so povprečno inteligentne. Imajo pa težave pri komunikaciji, zato težko sklepajo nova prijateljstva. Trenutno zbiramo denar za prvega psa pomočnika v Sloveniji za avtista. Zbiramo pa ga za šestletna dvojčka s težko obliko avtizma, ki bi jim takšen pes spremenil življenje.  

Več o zgodbi družinice avtističnih dvojčkov preberite tukaj: 

Sanja o glasu svojih avtističnih dvojčkov

Preberite še:

Pes pomočnik bi jim spremenil življenje

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.