Kakšna usoda je doletela tigra iz Sirije

Foto: EPA Tiger
Sultan in Sajeda sta bila v zelo slabem stanju, shujšana in dehidrirana ...
Oglej si celoten članek

Tigra, ki so ju rešili iz zapuščenega živalskega vrta v sirskem mestu Alepo, uničenem v večletni državljanski vojni, bosta dobila dom na Nizozemskem. Brata in sestro, ki sta bila v skupini 13 živali, ki so jih julija rešili iz Alepa, bodo v ponedeljek namestili v centru za velike mačke Felide na severu države.

Tigra Sultan in Sajeda, ki bosta na Nizozemsko prispela v ponedeljek, je rešila organizacija Four Paws, ki pomaga živalim po svetu. Skupaj z njima so iz Alepa rešili še štiri leve, dva medveda, dve hijeni in dva psa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po kratkem postanku v Turčiji, kjer so zanje poskrbeli zaradi zanemarjenosti in slabega stanja, so večino rešenih živali avgusta prepeljali v Jordanijo, kjer bo večina tudi ostala.

Za Sultana in Sajedo, ki sta bila zelo shujšana in dehidrirana, pa bodo odslej skrbeli v zavetišču za velike mačke v centu Felida v kraju Nijeberkoop.

xxx

Tudi posebna medicinska obravnava

Divji mački bodo namestili v najbolj tihem območju zavetišča, deležna pa bosta tudi posebne medicinske obravnave, da prebrodita vojno travmo in razvijeta bolj naravno obnašanje. Direktor zavetišča Simone Schuls je poudaril, da sta tigra živela v vojnem območju, da sta bila lačna in žejna in da sta poslušala veliko hrupa zaradi bombardiranj. Zato sta bila pod stalnim stresom.

Meni, da bo bivanje v zavetišču zanju "velika druga priložnost", glede na njuno okrevanje pa ju bodo morda premestili kam drugam.

Organizacija Four Paws je aprila v zahtevni misiji iz zapuščenega živalskega vrta v iraškem Mosulu rešila tudi še zadnji tam živeči živali - leva in medveda, še navaja AFP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:50 16. Oktober 2017.

    a so tudi kakšno kamelo rešili? vsaj dve rabimo za v parlament

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.