Vizita za živali
890 ogledov

Kakšna usoda je doletela tigra iz Sirije

Tiger EPA
Sultan in Sajeda sta bila v zelo slabem stanju, shujšana in dehidrirana ...

Tigra, ki so ju rešili iz zapuščenega živalskega vrta v sirskem mestu Alepo, uničenem v večletni državljanski vojni, bosta dobila dom na Nizozemskem. Brata in sestro, ki sta bila v skupini 13 živali, ki so jih julija rešili iz Alepa, bodo v ponedeljek namestili v centru za velike mačke Felide na severu države.

Tigra Sultan in Sajeda, ki bosta na Nizozemsko prispela v ponedeljek, je rešila organizacija Four Paws, ki pomaga živalim po svetu. Skupaj z njima so iz Alepa rešili še štiri leve, dva medveda, dve hijeni in dva psa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po kratkem postanku v Turčiji, kjer so zanje poskrbeli zaradi zanemarjenosti in slabega stanja, so večino rešenih živali avgusta prepeljali v Jordanijo, kjer bo večina tudi ostala.

Za Sultana in Sajedo, ki sta bila zelo shujšana in dehidrirana, pa bodo odslej skrbeli v zavetišču za velike mačke v centu Felida v kraju Nijeberkoop.

Tudi posebna medicinska obravnava

Divji mački bodo namestili v najbolj tihem območju zavetišča, deležna pa bosta tudi posebne medicinske obravnave, da prebrodita vojno travmo in razvijeta bolj naravno obnašanje. Direktor zavetišča Simone Schuls je poudaril, da sta tigra živela v vojnem območju, da sta bila lačna in žejna in da sta poslušala veliko hrupa zaradi bombardiranj. Zato sta bila pod stalnim stresom.

Meni, da bo bivanje v zavetišču zanju "velika druga priložnost", glede na njuno okrevanje pa ju bodo morda premestili kam drugam.

Organizacija Four Paws je aprila v zahtevni misiji iz zapuščenega živalskega vrta v iraškem Mosulu rešila tudi še zadnji tam živeči živali - leva in medveda, še navaja AFP.

Komentarjev 1
  • Franjo Erman 23:50 16.oktober 2017.

    a so tudi kakšno kamelo rešili? vsaj dve rabimo za v parlament

Sorodne novice