Svet
77 ogledov

Tiger pokončal svojo skrbnico

Cambridgeshire živalski vrt Profimedias
Do tragične nesreče je prišlo, ko je tiger, iz še nepojasnjenega vzroka, prišel v ogrado, v kateri je bila njegova skrbnica.

Iz Cambridgeshira poročajo o tragični nesreči v živalskem vrtu Hamerton Zoo Park. "Bili smo v bližini ograde s tigri, ko je eden od zaposlenih zavpil, naj vsi hitro zapustimo park," je povedal eden od očividcev. 

Policija je pojasnila, da je tiger vstopil v ogrado, kjer je bila skrbnica. "Na žalost je skrbnica umrla na kraju dogodka," so povedali. Poudarili so, da je bila žival vedno v ogradi. 

Peter Davis je bil v živalskem vrtu z družino. Naenkrat je zaslišal nemir v okolici ene od ograd. "V naslednjem trenutku je več skrbnikov priteklo proti ogradi. Slišali smo krike ene od deklet, neko drugo dekle pa je zavpilo, naj tečemo." Nekaj minut so ostali skriti v sobi za skrbnike. Ko so prišli ven, so jih vodili proč od ograde. "Skrbniki so bili razburjeni, niso vedeli, kaj bi. Nekaj jih je metalo meso v ogrado, da bi tigra zvabili proč," je povedal Davis. Dodal je, da se je vse skupaj v ogradi odvijalo kakšnih deset ali petnajst minut. 

"Ona je bila živalski vrt"

33-letna Rosa King je bila po besedah sodelavcev ključna oseba v parku. "Rosa ni bila samo skrbnica v Živalskemu vrtu Hamerton, ona je bila živalski vrt," je dejal njen prijatelj Garry Chisholm. Kingova je oboževala delo z divjimi mačkami. Najljubši so ji bili gepardi, za katere je pravila, da so njeno veselje in ponos. 

Živalski vrt je v izjavi za javnost dejal, da gre za tragično nesrečo. "V nobenem trenutku ni bila nobena od živali izven svoje ograde. Varnost obiskovalcev ni bila v nobenem trenutku pod vprašajem," so še sporočili. Park bo do nadaljnjega ostal zaprt. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.