Kapitan ladje posnel nenavaden prizor

Foto: EPA
Foto: EPA
Kapitan ladje Des Greyling je na Bahamih posnel neobičajen prizor morskega psa kladvenice, ki je plaval med kopalci.
Oglej si celoten članek

Kapitan ladje Des Greyling je na Bahamih posnel neobičajen prizor morskega psa kladvenice, ki je plaval skupaj s kopalci.

Morski pes je zašel v plitvino ob marini na otoku Paradise, na posnetku pa se razločno vidi, kako ta morska žival, ki ima glavo v obliki kladiva, plava med kopalci.

Če zavohajo kri, tudi napadejo

Video je objavljen na facebookovi strani Aqua Cat Cruisers, strokovnjaki pa se nadejajo, da bo video pripomogel k "izobraževanju in zaščiti teh nežnih velikanov". Ugotavljajo, da psi kladvenice le redko predstavljajo nevarnost za ljudi. xxx

"Več kot jih uspemo s tem videom prepričati, da ta morski pes ne predstavlja nevarnosti, bolje bo," je povedal kapitan Greyling. "V kulturi vlada popolnoma iracionalna logika, da so ta naša lepa morska bitja nevarna."

Glava v obliki kladiva

Kladvenica je vrsta morskih psov, ki imajo glavo v obliki kladiva in imajo zelo razvit voh, zato so pogosto med prvimi morskimi psi, ki pridejo do ladje, če se čez krov mečejo deli rib. Kladvenice so sicer bolj plašljivi morski psi, a kljub temu za človeka vendarle niso nenevarni, zlasti če na njem zavohajo kri.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.