Vizita za živali > Novice
337 ogledov

Kapitan ladje posnel nenavaden prizor

morski pes kladivar EPA
Kapitan ladje Des Greyling je na Bahamih posnel neobičajen prizor morskega psa kladvenice, ki je plaval med kopalci.

Kapitan ladje Des Greyling je na Bahamih posnel neobičajen prizor morskega psa kladvenice, ki je plaval skupaj s kopalci.

Morski pes je zašel v plitvino ob marini na otoku Paradise, na posnetku pa se razločno vidi, kako ta morska žival, ki ima glavo v obliki kladiva, plava med kopalci.

Če zavohajo kri, tudi napadejo

Video je objavljen na facebookovi strani Aqua Cat Cruisers, strokovnjaki pa se nadejajo, da bo video pripomogel k "izobraževanju in zaščiti teh nežnih velikanov". Ugotavljajo, da psi kladvenice le redko predstavljajo nevarnost za ljudi.

"Več kot jih uspemo s tem videom prepričati, da ta morski pes ne predstavlja nevarnosti, bolje bo," je povedal kapitan Greyling. "V kulturi vlada popolnoma iracionalna logika, da so ta naša lepa morska bitja nevarna."

Glava v obliki kladiva

Kladvenica je vrsta morskih psov, ki imajo glavo v obliki kladiva in imajo zelo razvit voh, zato so pogosto med prvimi morskimi psi, ki pridejo do ladje, če se čez krov mečejo deli rib. Kladvenice so sicer bolj plašljivi morski psi, a kljub temu za človeka vendarle niso nenevarni, zlasti če na njem zavohajo kri.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.