Katere mačke potrebujejo travo?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nekatere hišne mačke ne pridejo nikoli v stik s svežo travo, ampak jim jo skrbniki zunaj naberejo in jim jo prinesejo, drugi jo celo posejejo ali kupijo v trgovini.
Oglej si celoten članek

V številnih semenarnah so na voljo prav posebna semena za mačjo travo, v trgovinah pa najdete tudi plastične posodice s semeni iz katerih ob rednem zalivanju hitro zraste trava. Ko boste sejali travo, naj bodo semena dovolj globoko v zemlji, da bo mačka travo trgala in je ne bo pulila. 

Kratkodlake hišne mačke, ki uživajo primerno mačjo hrano, trave sicer ne potrebujejo. Gre za kakovostno mačjo hrano, nekateri jo svojim muckam tudi kuhajo. Prostoživeče mačke pa travo res potrebujejo, saj jim pomaga, da izbruhajo neprebavljive dele živali, ki so jih pojedle. Trava spodbuja bruhanje tudi v primerih, ko ima mucka prepoln želodec.

Predvsem dolgodlakim hišnim muckam pa sveža trava pomaga, da lažje izbljuvajo dlako, ki so jo zaužile z lizanjem. Sicer je na tržišču tudi veliko hrane za dolgodlake mačke, ki pomagajo pri odstranjevanju kepic dlak v želodcu. Strokovnjaki ugibajo, da nekatere mačke jedo travo tudi zaradi pomanjkanja folne kisline. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.