Vizita za živali > Novice
201 ogledov

Katere mačke potrebujejo travo?

Mačka je travo Profimedias
Nekatere hišne mačke ne pridejo nikoli v stik s svežo travo, ampak jim jo skrbniki zunaj naberejo in jim jo prinesejo, drugi jo celo posejejo ali kupijo v trgovini.

V številnih semenarnah so na voljo prav posebna semena za mačjo travo, v trgovinah pa najdete tudi plastične posodice s semeni iz katerih ob rednem zalivanju hitro zraste trava. Ko boste sejali travo, naj bodo semena dovolj globoko v zemlji, da bo mačka travo trgala in je ne bo pulila. 

Kratkodlake hišne mačke, ki uživajo primerno mačjo hrano, trave sicer ne potrebujejo. Gre za kakovostno mačjo hrano, nekateri jo svojim muckam tudi kuhajo. Prostoživeče mačke pa travo res potrebujejo, saj jim pomaga, da izbruhajo neprebavljive dele živali, ki so jih pojedle. Trava spodbuja bruhanje tudi v primerih, ko ima mucka prepoln želodec.

Predvsem dolgodlakim hišnim muckam pa sveža trava pomaga, da lažje izbljuvajo dlako, ki so jo zaužile z lizanjem. Sicer je na tržišču tudi veliko hrane za dolgodlake mačke, ki pomagajo pri odstranjevanju kepic dlak v želodcu. Strokovnjaki ugibajo, da nekatere mačke jedo travo tudi zaradi pomanjkanja folne kisline. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.