Kazen zaradi pasje lužice?

Foto: Profimedia
Dunajčanu poslali poziv na mestno upravo zaradi pasje lužice na pločniku.
Oglej si celoten članek

Bodo pasji lastniki na Dunaju morali v prihodnje za svojimi ljubljenčki pobrisati tudi urin? Kot poroča spletni portal avstrijske radiotelevizije ORF, se bo moral na mestni upravni enoti MA 58 zagovarjati domačin, ker je bil tja prijavljen zaradi onesnaževanja ceste.

"Odgovorni ste za onesnaževanje ceste dne, 3. 2. 2018, po dunajskem Zakonu o ohranjanju čistoče, na naslovu 1050 Dunaj, Krongasse/Ecke Mittersteig (pločnik), ker je pes, ki ste ga vodili, uriniral na tla," je bilo zapisano v pozivu, ki ga je prejel Dunajčan.

Vizita za živali Kako pameten je v resnici pes?

Lastniku psa bi po zakonu lahko grozilo do 1.000 evrov, a javnost pomirja dunajska mestna svetnica Ulli Sima iz vrst socialnih demokratov (SPÖ): "Sicer je onesnaževanje pločnika prekršek po zakonu o ohranjanju čistoče, ampak kaznovati lastnika zaradi lužice psa je korak predaleč."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.