Ko pes uživa iztrebke

Foto: Profimedia pes, jack russell
Nekateri psi radi jedo iztrebke ... Človeške, kravje, celo svoje. Kaj lahko skrbnik naredi?
Oglej si celoten članek

Požiranje različnih iztrebkov je sicer v naravi dokaj normalen pojav. To pasje početje pa ljudem ni všeč, še posebej, če gre za hišnega psa, ki spi z njimi na postelji. Ker so ti psi še bolj dovzetni za notranje zajedalce, jih morate nujno redno razglistevati. 

Svetovalnica Zakaj pes je iztrebke - kokcidija

Včasih se pes tako obnaša, ker mu primanjkuje prebavnih enimov, zato se lahko o tem pogovorite z veterinarjem. Tako vam bo morda svetoval pasjo hrano, ki bo pomagala pri težavi, morda bo predpisal celo zdravila.

Sicer je najbolje, da fizično preprečite psu dostop do iztrebkov. Če imate doma mačke, naj bo mačje stranišče nedostopno psu. Zunaj imejte psa na povodcu in tako preprečite, da bi jedel iztrebke na sprehodu.

Mnogi psi sicer prerasejo to fazo in kot odrasli ne jedo več iztrebkov. 

Svetovalnica Pes se valja po mrhovini in iztrebkih

Zanimivo Tega o pasjih iztrebkih niste vedeli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • ode
    07:40 15. Avgust 2018.

    Zdaj pa je prav ministrstvo, ki ga vodi, objavilo priporočila, v katerih opozarja pred migranti in njihovimi odpadki ter njihovo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.