Vizita za živali > Novice
4127 ogledov

Tega o pasjih iztrebkih niste vedeli

Pasji zitrebki Profimedias
Pobiranje pasjih iztrebkov je verjetno najmanj priljubljen del skrbi za štirinožne prijatelje ...

Čeprav pasji kakci niso prijetni, pa to še ne pomeni, da ne bi smeli vedeti več o tem, kako ravnati z njimi.

125 kilogramov na leto

Povprečen pes na dan izloči okoli 300 gramov iztrebkov, kar znaša približno 125 kilogramov na leto. Samo v ZDA, kjer živi 87 milijonov psov, na odlagališču letno konča približno 10 milijonov odpadkov oziroma 267,500 polnih traktorskih prikolic.

Zdravju nevarno

Pobiranje iztrebkov ni le stvar olike in vljudnosti, ampak je obvezno tudi z zdravstvenega vidika, so zapisali na portalu Dogster. S tem, ko poberete pasje izločke pripomorete k zmanjšanju verjetnosti za onesnaženje vode in vodnih virov. Pasji iztrebki so lahko med drugim pogosto prenašalci parazitov, trakulj, salmonele in bakterije E.coli.

Potegnite vodo

Najbolj ekološki in okoljevarstveni način odstranjevanja pasjih iztrebkov je stranišče. Pasje iztrebke odvrzite v stranišče in potegnite vodo, svetujejo v Ameriški agenciji za varovanje okolja. Seveda ga ne smete vreči skupaj z vrečko, ali pa za to uporabite prav za to namenjeno vodotopno vrečko.

Komentarjev 5
  • Avatar ecipeci
    ecipeci 01:14 31.marec 2018.

    Ja itak, zdaj bomo pa se vrecke z drekcom prenasali do doma, pa v skoljko metali. Zakaj ze? Aja zato, da smetarjem ne bo treba prazniti kosev, ki so za to namenjeni.

  • Avatar Leon
    Leon 15:03 04.oktober 2017.

    Spomladi so ob regratu prvi zanki pomladi črne vrečke ,ki ležijo povsod v naravi ! Lastniki v večini počistijo za svojim psom ,potem pa zavržejo vrečko ,ker se jim ne ljubi nositi do doma .

Sorodne novice