Vizita za živali > Novice
1263 ogledov

Tega o mačkah niste vedeli

Mucke Profimedias
Ste vedeli, da mačke z vami manipulirajo s tonom glasu?

Mačke so čudovita bitja, ki jih kljub skrivnostnemu videzu skrbniki poznamo zelo dobro. Kljub temu smo za vas zbrali šest mačjih zanimivosti, za katere mnogi še niste slišali.

Mačka | Avtor: Profimedias Profimedias

Mlade mucke predejo monotono, starejše mucke pa imajo za to dve do tri note.

Mucka | Avtor: Profimedias Profimedias

Mačja značilnost je predenje. Ponavadi predejo, ko so vesele, je pa predenje v določenih primerih tudi znak resnih težav. Sicer pa mucke predejo lahko neprekinjeno z vdihom in izdihom. S predenjem pa začnejo že pri starosti enega tedna.

mačka | Avtor: Profimedias Profimedias

Tudi mačke so družabna bitja in so praviloma zelo vesele tudi mačje družbe. Med mačkami, ki se dobro poznajo in si zaupajo, boste pogosto videli dotikanje s smrčkom, saj je to zanje kot nekakšno rokovanje z roko v pozdrav.

mačka | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Skrbniki mačk so najbrž že doživeli hojo po kuhinjskem pultu, praskanje po stenah, fotelju, zavesah, uničevanje sobnih rastlin in tako dalje. Če vas mačka zelo razjezi in bi jo želeli kaznovati, to ni dobra ideja. Mačke namreč kaznovanje sprejemajo drugače kot mi ljudje. Zato jo raje nagradite tedaj, ko je pridna.

Mačka in ženska | Avtor: Profimedias Profimedias

Ko nekateri pravijo, da so mačke manipulatorji, imajo prav. Navajene so namreč spremeniti ton mijavkanja, da bi vplivale na naše obnašanje. Če želijo denimo hrano, lahko mijavkajo še bolj otožno in nam dajo s tonom jokanja vedeti, da gre za zelo pomembno in nujno zadevo.

mačka | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Mačke lahko pogoltnejo in prebavijo hrano, brez da bi jo prežvečile.

Preberite še:

 - Zato odrasli mucki ne dajemo kravjega mleka

- Moški imajo raje mačke

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.