Mali dudarčki prosijo za pomoč

Foto: Zonzani
Foto: Zonzani
Največkrat jih nadjejo zapuščene na parkiriščih, v bližini trgovin in na podobnih krajih.
Oglej si celoten članek

"V zavetišču Zonzani imamo pravi naval mačjih dudarčkov. Nujno potrebujemo nekaj mokre hrane za mladičke, mačje mleko, grelne blazine ali termoforje ..." nam je sporočila oskrbnica živali v Zonzaniju Daša Verbovšek.

Od nikograšnjih muc

Foto: Zonzani Dudarčki Pojasnjuje, da se mačke se zgodaj spomladi "ženijo" in po približno dveh mesecih, koliko traja brejost pri muci, skotijo. Največkrat so ta legla od "nikogaršnjih" in prostoživečih muc. Zato jih največkrat najdejo zapuščene na parkiriščih, v bližini trgovin in tako dalje. 
 
"V našem zavetišču Zonzani imamo trenutno 14 dudarčkov različnih starosti, ta številka pa se lahko hitro spremeni," pravi. 
 
V oskrbi imajo tudi mucka starega približno tri do štiri tedne, ki je bil najden sam v okolici Šmartinskega jezera v Celju. Ker sam še ni bil sposoben jesti, so ga pridružili leglu, ki se je skotilo v zavetišču. "Njihova mamica Pika ga je lepo sprejela, prav tako se je mala Cofka lepo prilagodila njim. Med njimi skoraj ni več vidne razlike," opisuje Daša.

Donacije lahko pripeljete osebno ali po pošti na naslov: Zonzani, Jarmovec 5, 3222 Dramlje. Uradne ure imajo od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00, živali za oddajo pa si lahko ogledate od ponedeljka do petka med 12.00 in 16.00. Njihov telefon je  03 749 06 00.
Foto: Zonzani Dudarčki
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.