Vizita za živali > Novice
56 ogledov

Mali dudarčki prosijo za pomoč

Dudarčki Zonzani
Največkrat jih nadjejo zapuščene na parkiriščih, v bližini trgovin in na podobnih krajih.

"V zavetišču Zonzani imamo pravi naval mačjih dudarčkov. Nujno potrebujemo nekaj mokre hrane za mladičke, mačje mleko, grelne blazine ali termoforje ..." nam je sporočila oskrbnica živali v Zonzaniju Daša Verbovšek.

Od nikograšnjih muc

Dudarčki | Avtor: Zonzani Zonzani
Pojasnjuje, da se mačke se zgodaj spomladi "ženijo" in po približno dveh mesecih, koliko traja brejost pri muci, skotijo. Največkrat so ta legla od "nikogaršnjih" in prostoživečih muc. Zato jih največkrat najdejo zapuščene na parkiriščih, v bližini trgovin in tako dalje. 
 
"V našem zavetišču Zonzani imamo trenutno 14 dudarčkov različnih starosti, ta številka pa se lahko hitro spremeni," pravi. 
 
V oskrbi imajo tudi mucka starega približno tri do štiri tedne, ki je bil najden sam v okolici Šmartinskega jezera v Celju. Ker sam še ni bil sposoben jesti, so ga pridružili leglu, ki se je skotilo v zavetišču. "Njihova mamica Pika ga je lepo sprejela, prav tako se je mala Cofka lepo prilagodila njim. Med njimi skoraj ni več vidne razlike," opisuje Daša.

Donacije lahko pripeljete osebno ali po pošti na naslov: Zonzani, Jarmovec 5, 3222 Dramlje. Uradne ure imajo od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00, živali za oddajo pa si lahko ogledate od ponedeljka do petka med 12.00 in 16.00. Njihov telefon je  03 749 06 00.
Dudarčki | Avtor: Zonzani Zonzani
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.