Množičen pogin rib, v podzemni rov padlo govedo

Foto: Andrej Leban Gasilci prometna nesreča intervencija 112
Iz ribnika so tako morali odstraniti 500 kilogramov mrtvih rib, iz podzemnega rova vlekli govedo
Oglej si celoten članek

V Dražencih je prišlo danes ob 11. uri do množičnega pogina rib v ribniku ribiškega društva. Vzrok za pogin rib je bil najverjetneje nizek vodostaj ribnika, so sporočili iz centra za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje. Iz ribnika so tako morali odstraniti 500 kilogramov mrtvih rib.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Draženci so vodo iz ribnika prečrpavali, da so dovajali kisik ter pomagali ribičem pri odstranitvi mrtvih rib iz ribnika, so še sporočili iz centra za obveščanje. 500 kilogramov mrtvih rib pa so ribiči sami odpeljali na Ptujsko veterinarsko postajo in jih predali dežurnemu higieniku. Sicer pa so bile o dogodku obveščene pristojne službe.

Govedu se je vdrlo na paši

V vasi Sapnik pa so morali po podatkih centra za obveščanje gasilci na pomoč priskočiti govedu. Okoli 11. ure se je namreč govedu na paši vdrlo, pri tem pa se je zagozdilo v podzemni rov. Na srečo so živali na pomoč prišli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vasi Fara, ki so jo strokovno in nepoškodovano izvlekli, so še zapisali v dnevno poročilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.