Vizita za živali
1684 ogledov

Množičen pogin rib, v podzemni rov padlo govedo

Gasilci prometna nesreča intervencija 112 Andrej Leban
Iz ribnika so tako morali odstraniti 500 kilogramov mrtvih rib, iz podzemnega rova vlekli govedo

V Dražencih je prišlo danes ob 11. uri do množičnega pogina rib v ribniku ribiškega društva. Vzrok za pogin rib je bil najverjetneje nizek vodostaj ribnika, so sporočili iz centra za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje. Iz ribnika so tako morali odstraniti 500 kilogramov mrtvih rib.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Draženci so vodo iz ribnika prečrpavali, da so dovajali kisik ter pomagali ribičem pri odstranitvi mrtvih rib iz ribnika, so še sporočili iz centra za obveščanje. 500 kilogramov mrtvih rib pa so ribiči sami odpeljali na Ptujsko veterinarsko postajo in jih predali dežurnemu higieniku. Sicer pa so bile o dogodku obveščene pristojne službe.

Govedu se je vdrlo na paši

V vasi Sapnik pa so morali po podatkih centra za obveščanje gasilci na pomoč priskočiti govedu. Okoli 11. ure se je namreč govedu na paši vdrlo, pri tem pa se je zagozdilo v podzemni rov. Na srečo so živali na pomoč prišli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vasi Fara, ki so jo strokovno in nepoškodovano izvlekli, so še zapisali v dnevno poročilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.