Mu bo uspelo?

Potrpežljivo in vztrajno učenje svojih otrok ni rezervirano le za ljudi. Vedno znova smo priča zanimivemu učenju živalskih mamic.
Oglej si celoten članek

Zahvaljujoč pametnemu telefonu je mladi Američan Jeffrey Reid posnel zanimivo učenje rakunje matere. Po vsej sili si je namreč prizadevala, da bi njen mladiček znal splezati na drevo.

Mladiček na posnetku je star okoli štiri tedne, mladi Jeffrey pa ga je pri učenju posnel na lastnem vrtu. Ko je posnetek javno objavil, so ga kontaktirali celo z National Geographica.

Inteligentne živali 

Rakuni veljajo za zelo inteligentne živalice. V raziskavih so dokazali, da se lahko spomnijo rešitve naloge tudi do treh let nazaj. Živijo v listnatih in mešanih gozdovih Severne Amerike, a so se razširili tudi na poseljena območja, močvirja ter celo na gorska področja. Nekateri jih imajo za domače živali, a strokovnjaki svarijo, da se jih ne da popolnoma udomačiti. V nekaterih ameriških zveznih državah jih je s posebno dovolilnico kljub temu dovoljeno imeti kot hišno žival. 

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.