Vizita za živali > Novice
75 ogledov

Mu bo uspelo?

Mama rakunka Youtube
Potrpežljivo in vztrajno učenje svojih otrok ni rezervirano le za ljudi. Vedno znova smo priča zanimivemu učenju živalskih mamic.

Zahvaljujoč pametnemu telefonu je mladi Američan Jeffrey Reid posnel zanimivo učenje rakunje matere. Po vsej sili si je namreč prizadevala, da bi njen mladiček znal splezati na drevo.

Mladiček na posnetku je star okoli štiri tedne, mladi Jeffrey pa ga je pri učenju posnel na lastnem vrtu. Ko je posnetek javno objavil, so ga kontaktirali celo z National Geographica.

Inteligentne živali 

Rakuni veljajo za zelo inteligentne živalice. V raziskavih so dokazali, da se lahko spomnijo rešitve naloge tudi do treh let nazaj. Živijo v listnatih in mešanih gozdovih Severne Amerike, a so se razširili tudi na poseljena območja, močvirja ter celo na gorska področja. Nekateri jih imajo za domače živali, a strokovnjaki svarijo, da se jih ne da popolnoma udomačiti. V nekaterih ameriških zveznih državah jih je s posebno dovolilnico kljub temu dovoljeno imeti kot hišno žival. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.