Od blizu opazujte grizlije med lovljenjem lososov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zahvaljujoč projektu Explore, lahko v aljaško divjino pokukamo od daleč.
Oglej si celoten članek

Prek spletne kamere lahko ljubitelji narave sedaj od blizu opazujete grizlije med lovljenjem lososov na znamenitih slapovih reke Brooks na Aljaski. Prav zaradi prežanja medvedov na ribe, ki plavajo proti toku, je Narodni park Katmai postal eden najznamenitejših rezervatov v Severni Ameriki. Poleg številnih obiskovalcev nacionalnega parka lahko zahvaljujoč spletni strani Explore.org v aljaško divjino radovedneži pokukajo tudi od daleč.

Padec vode na slapovih Brooks je visok nekaj manj kot dva metra, zaradi česar je ta del parka idealen za opazovanje lososov, ki se na poti do mesta, kjer se tradicionalno drstijo, trudijo preskočiti za njih visoko oviro in ob tem ubežati medvedjim šapam oziroma zobem. Grizliji se v tem delu Aljaske zbirajo predvsem poleti - v največji meri prav julija, ko se jih včasih hkrati zbere tudi več kot 40.

Ali grizliji na losose prežijo prav v tem trenutku, lahko preverite v neposrednem prenosu TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.