Vizita za živali > Novice
51 ogledov

Od blizu opazujte grizlije med lovljenjem lososov

Grizli Shutterstock
Zahvaljujoč projektu Explore, lahko v aljaško divjino pokukamo od daleč.

Prek spletne kamere lahko ljubitelji narave sedaj od blizu opazujete grizlije med lovljenjem lososov na znamenitih slapovih reke Brooks na Aljaski. Prav zaradi prežanja medvedov na ribe, ki plavajo proti toku, je Narodni park Katmai postal eden najznamenitejših rezervatov v Severni Ameriki. Poleg številnih obiskovalcev nacionalnega parka lahko zahvaljujoč spletni strani Explore.org v aljaško divjino radovedneži pokukajo tudi od daleč.

Padec vode na slapovih Brooks je visok nekaj manj kot dva metra, zaradi česar je ta del parka idealen za opazovanje lososov, ki se na poti do mesta, kjer se tradicionalno drstijo, trudijo preskočiti za njih visoko oviro in ob tem ubežati medvedjim šapam oziroma zobem. Grizliji se v tem delu Aljaske zbirajo predvsem poleti - v največji meri prav julija, ko se jih včasih hkrati zbere tudi več kot 40.

Ali grizliji na losose prežijo prav v tem trenutku, lahko preverite v neposrednem prenosu TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.