Odpravite motnje teka

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če ima vaš pes težave z motnjami prehranjevanja, poskusite z nasvetom znanega homeopata za pse, dr. Wolffa. Prvi korak je prečiščevalna dieta.
Oglej si celoten članek

"Pri motnjah teka je še posebej pomembna sprememba hranjenja, posebej pri psih, ki obožujejo le določena enovrstna živila," v svoji knjižni uspešnici Naši psi - zdravi s homeopatijo, svetuje Hans Günter Wolff.

Začnite s postom

Najboljši način za uvedbo spremembe je prečiščevalna dieta, ki obsega tridnevni post. Pes naj čez dan pije vodo, zvečer mu dajte blago odvajalno sredstvo, da se črevo popolnoma očisti.

Naravna mešanica

Četrti dan začnite z uvajanjem mešane hrane. Prvi dan uvajanja mu ponudite eno veliko ali majhno žlico zdrave mešanice, odvisno od velikosti pasme. Pripravite jo iz surovega mletega mesa, ovsenih kosmičev, surovega naribanega korenčka in nasekljane solate. Količino mešanice vsak dan povečujte za eno žlico ali žličko, dokler ne dosežete normalne količine hrane. Da bi ugotovili, kako velik naj bo obrok za vašega kosmatinca, ga opazujte pri hranjenju - ko ta nekaj hrane pusti, je obrok že prevelik. S hranjenjem enkrat na dan v enakih količinah nadaljujte še štiri tedne.

Če želite, lahko po preteku prečiščevalne diete psu ponudite tudi hrano, ki jo je užival prej, lahko pa nadaljujete z zdravo naravno mešanico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.