Vizita za živali > Leksikon bolezni
5 ogledov

Odpravite motnje teka

pes, hrana Shutterstock
Če ima vaš pes težave z motnjami prehranjevanja, poskusite z nasvetom znanega homeopata za pse, dr. Wolffa. Prvi korak je prečiščevalna dieta.

"Pri motnjah teka je še posebej pomembna sprememba hranjenja, posebej pri psih, ki obožujejo le določena enovrstna živila," v svoji knjižni uspešnici Naši psi - zdravi s homeopatijo, svetuje Hans Günter Wolff.

Začnite s postom

Najboljši način za uvedbo spremembe je prečiščevalna dieta, ki obsega tridnevni post. Pes naj čez dan pije vodo, zvečer mu dajte blago odvajalno sredstvo, da se črevo popolnoma očisti.

Naravna mešanica

Četrti dan začnite z uvajanjem mešane hrane. Prvi dan uvajanja mu ponudite eno veliko ali majhno žlico zdrave mešanice, odvisno od velikosti pasme. Pripravite jo iz surovega mletega mesa, ovsenih kosmičev, surovega naribanega korenčka in nasekljane solate. Količino mešanice vsak dan povečujte za eno žlico ali žličko, dokler ne dosežete normalne količine hrane. Da bi ugotovili, kako velik naj bo obrok za vašega kosmatinca, ga opazujte pri hranjenju - ko ta nekaj hrane pusti, je obrok že prevelik. S hranjenjem enkrat na dan v enakih količinah nadaljujte še štiri tedne.

Če želite, lahko po preteku prečiščevalne diete psu ponudite tudi hrano, ki jo je užival prej, lahko pa nadaljujete z zdravo naravno mešanico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice