Magazin
380 ogledov

Vnete oči zaradi prehlada in prahu

pes_avto Shutterstock
Ob izidu nove knjige o homeopatiji za pse bo danes tudi pasji piknik na Vrhniki.

Homeopatija

Vnetje oči se pri psih na splošno pojavlja zaradi prehlada, prepiha, prahu in zraka, onesnaženega z izpušnimi plini, lahko med drugim preberemo v knjigi nemškega veterinarja Hansa Günterja Wolffa Naši psi – zdravi s homeopatijo. “Vnete sluznice so v tem primeru pordele in otekle, značilno je močno solzenje, solze so vroče, ostre in povzročajo rane,” eno od pogostih nevšečnosti poletnih dni opisuje avtor, svetuje pa zdravljenje z euphrasio, smetliko, ki jo dajemu psu na eno uro ali dve. Ob tem priporoča izpiranje oči z raztopino euphrasie (10 kapljic tinkture zamešamo v pol kozarca tople solne raztopine). Ob izidu knjige založba Anu Elara pripravlja pasji piknik, ki bo danes med10. in 16. uro na Vrhniki pred trgovino Puppy.

Pazite na prepih, vzemite kapljice

Preventiva. Če odhajate na dopust s štirinožcem, pazite, da ta med vožnjo ne bo na prepihu, saj se mu tako zlahka vnamejo oči. S seboj vzemite potovalno lekarno, vanjo pa dajte tudi kapljice za morebitno vnetje oči, svetujejo veterinarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.