Pes poginil, ker je skrbnica nasvete za zdravljenje iskala na spletu

Foto: Shutterstock računalnik slušalke
Mešanec z nemškim ovčarjem Lenny je poginil in umrl v strašljivih mukah, ker se je njegova skrbnica odločila, da mu bo deset centimetrsko rano oskrbela sama z nasveti, ki jih je našla na spletu, namesto da bi ga odpeljala k veterinarju.
Oglej si celoten članek

Rana se je psu odprla od ušesa do kotička gobca in je bila polna črvov in fekalnih bakterij. Po poročanju britanskih medijev se je skrbnica Theresa Dixon zagovarjala, da se je psu rana pojavila le pol ure, preden je svojega psa odpeljala k veterinarju.

Veterinarji so njene trditve zavrnili in dejali, da je osemletni štirinožec že več dni preživljal okrutne bolečine.

Psičku ni bilo več pomoči, zato so ga morali veterinarji uspavati. Na zaslišanju pred sodnikom so si bili strokovnjaki enotni, da bi štirinožcu lahko pomagali brez zapletov, če bi skrbnica takoj poiskala veterinarsko pomoč, je poročal britanski Metro.

Sodišče je Britanko spoznalo krive za povzročitev nepotrebnega trpljenja živali. Žalostna novica velja kot opozorilo vsem skrbnikom živali - ko je žival v nevarnosti, nikar ne odlašajte z obiskom veterinarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.