Vizita za živali > Novice
2826 ogledov

Pes poginil, ker je skrbnica nasvete za zdravljenje iskala na spletu

računalnik slušalke Shutterstock
Mešanec z nemškim ovčarjem Lenny je poginil in umrl v strašljivih mukah, ker se je njegova skrbnica odločila, da mu bo deset centimetrsko rano oskrbela sama z nasveti, ki jih je našla na spletu, namesto da bi ga odpeljala k veterinarju.

Rana se je psu odprla od ušesa do kotička gobca in je bila polna črvov in fekalnih bakterij. Po poročanju britanskih medijev se je skrbnica Theresa Dixon zagovarjala, da se je psu rana pojavila le pol ure, preden je svojega psa odpeljala k veterinarju.

Veterinarji so njene trditve zavrnili in dejali, da je osemletni štirinožec že več dni preživljal okrutne bolečine.

Psičku ni bilo več pomoči, zato so ga morali veterinarji uspavati. Na zaslišanju pred sodnikom so si bili strokovnjaki enotni, da bi štirinožcu lahko pomagali brez zapletov, če bi skrbnica takoj poiskala veterinarsko pomoč, je poročal britanski Metro.

Sodišče je Britanko spoznalo krive za povzročitev nepotrebnega trpljenja živali. Žalostna novica velja kot opozorilo vsem skrbnikom živali - ko je žival v nevarnosti, nikar ne odlašajte z obiskom veterinarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.