Polarni volk in rjavi medved v neustreznih bivalnih razmerah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Inšpekcija za okolje in naravo je v obdobju od maja do oktobra 2016 izvedla akcijo nadzora nad živalskimi vrtovi ali živalskim vrtovom podobnimi prostori.
Oglej si celoten članek

"V nadzor je bilo zajetih osem zavezancev, pri katerih se je nadzor izvršil nad 17. vrstami živali. Pri petih zavezancih kršitev ni bilo odkritih," so sporočili z Inšpektorata RS za okolje in prostor (IRSOP).

Pri vsakem zavezancu so inšpektorji opravili nadzor nad najmanj dvema vrstama živali, pri čemer so prednostno izbrali vrste sesalcev, če so bile prisotne. Za izbrane vrste živali so preverili ustreznost bivalnih razmer, izvajanje ukrepov za preprečevanje pobega, način pridobitve živali in posedovanjem ustrezne dokumentacije o pridobitvi osebkov. V enem primeru je bila zavezancu izdana inšpekcijska odločba zaradi neustreznih bivalnih razmer za polarnega volka in rjavega medveda ter za postavitev zunanje ograje. V enem primeru je bila izdana odločba zaradi neustreznih bivalnih razmer za zeleno vodno agamo, v enem primeru pa je bilo izrečeno opozorilo zaradi neustreznega vodenja evidence za nosatega medveda.

V nadzoru je bilo ugotovljeno tudi, da nekateri zavezanci postopoma izboljšujejo bivalne razmere, ki za nekatere vrste tudi bistveno presegajo minimalne standarde.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.