Vizita za živali > Novice
169 ogledov

Polarni volk in rjavi medved v neustreznih bivalnih razmerah

Polarni volk Profimedias
Inšpekcija za okolje in naravo je v obdobju od maja do oktobra 2016 izvedla akcijo nadzora nad živalskimi vrtovi ali živalskim vrtovom podobnimi prostori.

"V nadzor je bilo zajetih osem zavezancev, pri katerih se je nadzor izvršil nad 17. vrstami živali. Pri petih zavezancih kršitev ni bilo odkritih," so sporočili z Inšpektorata RS za okolje in prostor (IRSOP).

Pri vsakem zavezancu so inšpektorji opravili nadzor nad najmanj dvema vrstama živali, pri čemer so prednostno izbrali vrste sesalcev, če so bile prisotne. Za izbrane vrste živali so preverili ustreznost bivalnih razmer, izvajanje ukrepov za preprečevanje pobega, način pridobitve živali in posedovanjem ustrezne dokumentacije o pridobitvi osebkov. V enem primeru je bila zavezancu izdana inšpekcijska odločba zaradi neustreznih bivalnih razmer za polarnega volka in rjavega medveda ter za postavitev zunanje ograje. V enem primeru je bila izdana odločba zaradi neustreznih bivalnih razmer za zeleno vodno agamo, v enem primeru pa je bilo izrečeno opozorilo zaradi neustreznega vodenja evidence za nosatega medveda.

V nadzoru je bilo ugotovljeno tudi, da nekateri zavezanci postopoma izboljšujejo bivalne razmere, ki za nekatere vrste tudi bistveno presegajo minimalne standarde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.