Policijski psi iščejo nov dom

Foto: Policija Psička Lyra, nemški ovčar, poležena 24. junija 2018 Foto: Policija Psička Lu, pasme nemški ovčar, poležena 24. junija 2018 Foto: Policija Pes Lom, pasme nemški ovčar, poležen 24. junija 2018 Foto: Policija Psička Kali, pasme nemški ovčar, poležena 15. junija 2018 Foto: Policija Pes Hilton, pasme nemški ovčar, poležen 25. maja 2017 Foto: Policija Pes Dallas, pasme nemški ovčar, poležen 11. julija 2013 Foto: Policija Pes Lux, pasme belgijski ovčar malinois, poležen 17. maja 2007
Do 7. novembra imate čas, da oddate ponudbo za sedem službenih psov.
Oglej si celoten članek

Sedem policijskih psov, Lyra, Lu, Lom, Kali, Hilton, Dallas in Lux išče novi dom sporočajo s policije. Nemški ovčarji Lyra, Lu, Lom, Kali in Hilton so še mladi, Dallas ima pet let, najstarejši belgijski ovčar pa je že upokojen, saj je star enajst let. 

Foto: Policija Psička Lyra, nemški ovčar, poležena 24. junija 2018

Psi Lyra, Lu in Lom in Kali so stari štiti mesece, policija pa je zanje postavila ceno 600 evrov, za leto in pol starega Hilltona je izhodiščna cena 1000 evrov. Za Dallasa, ki je 11. julija dopolnil pet let, bo treba odšteti najmanj 600 evrov, vsi so nemški ovčarji.

Lux se je 17. maja 2007. Edini blegijski ovčar v ponudbi sicer potrebuje izkušenega vodnika, saj je lahko nepredvidljiv, če vodnik ni dovolj odločen oziroma je negotov. Izhodiščna cena zanj je 50 evrov, so zapisali na notranjem ministrstvu.

Foto: Policija Pes Lux, pasme belgijski ovčar malinois, poležen 17. maja 2007 Merilo za izbor je višina ponujene cene za posameznega psa, izbran, pa bo tisti, ki bo ponudil najvišjo ceno za nakup posameznega psa, vendar najmanj v višini izhodiščne cene za posameznega psa, pojasnjujejo. 

Do 7. novembra

Policija bo upoštevala ponudbe, ki bodo na ministrstvo prispele do 7. novembra do 12. ure.

 

Vse informacije o javnem zbiranju ponudb, vprašalnik in obrazec za izjavo najdete na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve. Zainteresirani morajo k ponudbi priložiti vprašalnik za presojo kandidata in podpisano izjavo, da bodo s psom ravnali v skladu z zakonom o zaščiti živali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:38 20. Oktober 2018.

    Baubau preveč epizod reksa si gledala to niso hišni ljublenčki in so zelo veliko breme in obveznost.... Pa tisti ki …

  • 18:24 20. Oktober 2018.

    Sramotno je da jih pasji vodiči ne posvijijo ko so kužkoti stari,saj mu je celo pasje življenje zvesto služil...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.