Vizita za živali > Novice
2538 ogledov

Policijski psi iščejo nov dom

Policija
1/7
Policija
Do 7. novembra imate čas, da oddate ponudbo za sedem službenih psov.

Sedem policijskih psov, Lyra, Lu, Lom, Kali, Hilton, Dallas in Lux išče novi dom sporočajo s policije. Nemški ovčarji Lyra, Lu, Lom, Kali in Hilton so še mladi, Dallas ima pet let, najstarejši belgijski ovčar pa je že upokojen, saj je star enajst let. 

Psička Lyra, nemški ovčar, poležena 24. junija 2018 | Avtor: Policija Policija

Psi Lyra, Lu in Lom in Kali so stari štiti mesece, policija pa je zanje postavila ceno 600 evrov, za leto in pol starega Hilltona je izhodiščna cena 1000 evrov. Za Dallasa, ki je 11. julija dopolnil pet let, bo treba odšteti najmanj 600 evrov, vsi so nemški ovčarji.

Lux se je 17. maja 2007. Edini blegijski ovčar v ponudbi sicer potrebuje izkušenega vodnika, saj je lahko nepredvidljiv, če vodnik ni dovolj odločen oziroma je negotov. Izhodiščna cena zanj je 50 evrov, so zapisali na notranjem ministrstvu.

Pes Lux, pasme belgijski ovčar malinois, poležen 17. maja 2007 | Avtor: Policija Policija
Merilo za izbor je višina ponujene cene za posameznega psa, izbran, pa bo tisti, ki bo ponudil najvišjo ceno za nakup posameznega psa, vendar najmanj v višini izhodiščne cene za posameznega psa, pojasnjujejo. 

Do 7. novembra

Policija bo upoštevala ponudbe, ki bodo na ministrstvo prispele do 7. novembra do 12. ure.

 

Vse informacije o javnem zbiranju ponudb, vprašalnik in obrazec za izjavo najdete na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve. Zainteresirani morajo k ponudbi priložiti vprašalnik za presojo kandidata in podpisano izjavo, da bodo s psom ravnali v skladu z zakonom o zaščiti živali.

Komentarjev 2
  • Anej Vodopivec 22:38 20.oktober 2018.

    Baubau preveč epizod reksa si gledala to niso hišni ljublenčki in so zelo veliko breme in obveznost.... Pa tisti ki se hvalijo da so kupili policiskega psa pa še to povem če bi bil res tako dober ga policija nebi prodalal.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 18:24 20.oktober 2018.

    Sramotno je da jih pasji vodiči ne posvijijo ko so kužkoti stari,saj mu je celo pasje življenje zvesto služil...